Timrå gymnasium
Timrå gymnasium

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Dela sidan på facebook

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Gå till profilsidan för $userIdentityName
  300

  Deltagarna i matematiktävlingen Kängurun uppmuntrades i prisutdelning

  Kängurun – Matematikens hopp är en matematiktävling för alla elever från förskoleklass till gymnasium, inte bara matematikbegåvningarna. Tävlingen introducerades i Sverige år 1999 av SKM, Svenska kommittén för matematikutbildning. Den genomförs i samarbete med Nationellt Centrum för Matematikutbildning och lockar över 100 000 svenska elever varje år.

  Kängurun är en del av en internationell rörelse som startade i Frankrike 1994. Året därpå deltog sju länder för att idag engagera över sex miljoner deltagare från över 70 länder.

  Avsikten med Kängurun är att stimulera intresset för matematik genom bra problem som väcker nyfikenheten och lusten att lära matematik. Tanken är att problemen sedan ska bli underlag för intressanta lektioner; inte att provet i första hand ska vara en kunskapsmätning. Tävlingsdelen genomförs i mars varje år och består av flervalsfrågor.

  – Det finns många elever som tycker om att tävla, och medan idrottare ofta får visa vad de går för så är det inte lika vanligt att tävla i matematik, menar Malin Marklund och Emöd Kovács, matematiklärare som gladdes åt att 17 elever från NA-, TE- EK-och SA-programmen antagit utmaningen.

  Tävlingsklasserna var Cadet för gymnasiets kurs 1, Junior för gymnasiets kurs 2 – 3 respektive Student för gymnasiets kurs 4 – 5. På första plats placerade sig Adam Holmberg EK20 i Cadet-klassen, Elin Peinerud SA19 i Junior-klassen och Tim Wikström EK18 i Student-klassen. Alla deltagare fick diplom och pallplacering fick choklad.

  Uppskattat av deltagande elever och en tradition som får en uppföljning 2022, lovar Emöd Kovács som rapporterar till Nationellt Centrum för Matematikutbildning hur det gick för vårens Kängurudeltagare.

  Puffbild liten 290x160
  Puffbild mellan 290x250
  Puffbild stor 600x250

  Kontakt

  Dubbelklicka i den röda rutan nedan för att välja vilka kontaktkort som ska visas.

  Länkar

  Sidan uppdaterad

   

  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2
  861 82 TIMRÅ


  Telefon: 060-16 32 66
  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook


  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2,

  861 82 TIMRÅ

  Växel: 060-16 32 66

  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook