Timrå gymnasium
Timrå gymnasium

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Dela sidan på facebook

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Gå till profilsidan för $userIdentityName
  300

  Moas podcast avslutade med flaggan i topp

  "

  Moas Åslin, elev på introduktionsprogrammet, hade grande finale för sin podcast i tigy-centralen den 2/6. Inom ramen för kursen i Ung företagsamhet har Moa under främst senare delen av läsåret hunnit producera åtta avsnitt av poddradion.

  Podden finns på Google Classroom så lyssningen var exklusiv för elever och personal på Timrå gymnasium. Innehållet och intervjuobjekten har också främst stannat på gymnasiet.

  Till sin hjälp har hon haft Elin Larsson-Auna som har klippt och redigerat, Erik Hjelmqvist och Hasse Eriksson har varit uf-handledare. Moa förklarar att hon har velat samarbeta över programgränserna när hon har presenterat lärare och annan personal från olika program. Elever på skolan har också fått vänja sig vid att utsättas för ”fem snabba”, fem associationsfrågor som avslöjar ens vanor och preferenser.

  Nu när sista avsnittet har släppts var det dags att sluta på topp; elever som besökte evenemanget fick cellofaninslagna gåvor med snacks och dryck, det var frågesport Kahoot! där det var meriterande att ha lyssnat på avsnitten samt en musikfrågesport, samt för modiga en öppen scen om man ville läsa en dikt eller sjunga för publik. Under dagen fanns även möjlighet att lägga ett bud på någon av tre IKEA-byråer som elever på IM hade gjort mer personliga genom färg, dekormålning och nya beslag.

  En rolig dag som tar bort anspänningen kring det hårda skoljobb och alla inlämningar som sker dagarna innan betygen sätts, förklarar Erik Hjelmqvist att IM valde hela skolan som målgrupp för poddeventet. Återstår att se hur Moa Åslins journalistiska värv tar sig uttryck i framtiden.

  "
  Puffbild liten 290x160
  "
  Puffbild mellan 290x250
  Puffbild stor 600x250

  Kontakt

  Dubbelklicka i den röda rutan nedan för att välja vilka kontaktkort som ska visas.

  Länkar

  Sidan uppdaterad

   

  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2
  861 82 TIMRÅ


  Telefon: 060-16 32 66
  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook


  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2,

  861 82 TIMRÅ

  Växel: 060-16 32 66

  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook