Timrå gymnasium
Timrå gymnasium

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Dela sidan på facebook

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Gå till profilsidan för $userIdentityName
  300

  Teknikelever deltar i designtävling

  "

  Med totalt elva bidrag deltar elever från Teknikprogrammet på Timrå gymnasium i årets upplaga av Design Open – Norrlands största designtävling för gymnasieelever. I år är temat belysning.

  Deltagande i Design Open är ett återkommande inslag i Teknikprogrammets designkurs. I år deltar 30 elever från Teknikprogrammets år 2 och 3, som sedan i slutet på december arbetat intensivt med att slutföra sina totalt elva tävlingsbidrag.

  – Det har otroligt kul att se eleverna ta sig an hela designprocessen, från idé till produkt, säger Marga Åhlin, lärare på Teknikprogrammet, Timrå gymnasium.

  Design av belysning

  Tävlingen Design Open vänder sig till alla designutbildningar på gymnasienivå och arrangeras av Mittuniversitetet. Syftet är att höja kvaliteten på utbildningarna samt öka intresset för design, naturvetenskap och teknik.

  Årets uppgift är framtagen i samarbete med företaget K-fab och går ut på att komma med roliga, fantasifulla och kreativa förslag för ”en belysning för människan”.

  – De har haft många roliga idéer och lösningar, till exempel en robotlampa till taket som kan förflytta sig mellan olika rum och en lampa med magnetisk konstruktion där användaren kan anpassa formen själv, säger Marga Åhlin.

  Samtliga bidrag kommer att bedömas utifrån bland annat innovationshöjd, idéframtagning, hur väl lösningen passar den tänkta målgruppen, tillgänglighet och visuellt slutresultat.

  – I arbetet ingår en beskrivning av arbetsprocessen, med skisser och en digital eller fysisk modell av produkten. De flesta gjorde en digital modell i år, säger Marga Åhlin.

  I slutet på mars får eleverna veta hur det gått.

  "
  Puffbild liten 290x160
  "
  Puffbild mellan 290x250
  "
  Puffbild stor 600x250

  Kontakt

  Dubbelklicka i den röda rutan nedan för att välja vilka kontaktkort som ska visas.

  Länkar

  Sidan uppdaterad

   

  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2
  861 82 TIMRÅ


  Telefon: 060-16 32 66
  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook


  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2,

  861 82 TIMRÅ

  Växel: 060-16 32 66

  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook