Timrå gymnasium
Timrå gymnasium

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Dela sidan på facebook

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Gå till profilsidan för $userIdentityName
    300

    Friluftsdag med studs

    *

    Torsdag eftermiddag den 17/2 anordnades en friluftsdag för alla elever på Timrå gymnasium. Ansvariga för dagen var Henrik Sandström och nytillträdda idrottsläraren Jill Zachrisson.

    Skönviksbacken bjöd på fin vintersol och nypistad backe, bowlingkäglor vältes på Enjoy i Bosvedjan och längskidåkarna stakade sig runt elljusspåret i skolans närhet. Volleyboll, fotboll, simning, sporthallens gym och omåttligt populära sporten padel lockade inomhus. En långpromenad var också ett möjligt alternativ, men flest anmälda var på aktiviteterna slalom, padel och bowling. I Lillstrimma-hallen lirades rinkbandy.

    De våghalsiga hade sökt sig till gymnastikföreningen Jaktfalkens lokaler i Birstahov där Jill Zachrisson (ledare i klubben) och Elise Fryxell mötte upp. De gick igenom vad olika redskap i hallen heter och hur de används. Eleverna fick fritt testa olika redskap, med en hjälpande hand om det behövdes. Några testade även att hoppa på trampolinen med ”bungylons”, en sele fastkopplad i elastiska band för att kunna testa övningar på ett säkrare sätt. I hallen finns även så kallade MD-gropar, vilket är väldigt mjuka landningsytor. De elever som ville fick testa att falla baklänges ner i en sådan, vilket syns på en bild.

    – Vi började med att höja upp den (de är höj-och sänkbara), för att få fler att våga och därefter sänkte vi successivt så att fallet blev längre. Aktiviteten verkade uppskattad, rapporterar Jill.

    *
    Puffbild liten 290x160
    *
    Puffbild mellan 290x250
    *
    Puffbild stor 600x250

    Kontakt

    Dubbelklicka i den röda rutan nedan för att välja vilka kontaktkort som ska visas.

    Länkar

    Sidan uppdaterad

     

    Kontakta oss

    Timrå gymnasium
    Gymnasievägen 2
    861 82 TIMRÅ


    Telefon: 060-16 32 66
    E-post: gymnasiet@timra.se

    Följ oss

    Facebook


    Kontakta oss

    Timrå gymnasium
    Gymnasievägen 2,

    861 82 TIMRÅ

    Växel: 060-16 32 66

    E-post: gymnasiet@timra.se

    Följ oss

    Facebook