Timrå gymnasium
Timrå gymnasium

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Dela sidan på facebook

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Gå till profilsidan för $userIdentityName
  300

  Barn- och fritidsprogrammet

  *

  Barn- och fritidsprogrammet passar dig som vill jobba med människor och har en tanke på att arbeta inom skolans värld som barnskötare, förskollärare, fritidspedagog eller lärare i grundskolans tidigare år.

  Arbetssätt

  Är du intresserad av andra människor, ut­veckling och lärande? Vill du under din gymnasietid testa på ditt framtida yrke och spendera en stor del av studietiden på en arbetsplats och utvecklas tillsammans med yrkesverksamma barnskötare/förskollärare?

  För att du som studerande på barn- och fritidsprogrammet ska få så aktuella kunska­per som möjligt kommer denna utbildning innehålla en bra blandning av teori och praktik. På vårterminen i årskurs 1 kommer du som elev vara ute på Arbetsplatsförlagt lärande en dag i veckan. Det betyder att du kommer att läsa vissa delar av kurserna på skolan och vissa delar lär du dig tillsammans med en barnskötare/förskollärare/lärare på en av kommunens förskolor/grundskolor. De kunskaper du inhämtar i skolan har du möjlighet att omsätta omgående i yrkeslivet och tvärtom. I år 2 och 3 kommer denna praktiktid att utökas till två dagar i veckan. Allt för att du som elev ska få så bred och djup kunskap som möjligt.

  Inriktning: pedagogiskt och socialt arbete

  Du kommer utbildas inom inriktningen Pedagogiskt och socialt arbete, med yrkesut­gång Barnskötare.

  Du får en utbildning där du utvecklar dina ledaregenskaper. Du lär dig planera, organi­sera och leda olika aktiviteter för barn och ungdomar. Du kommer få bra teoretiska och praktiska kunskaper.

  Efter skolan

  I dag är det stor brist på utbildade barnskö­tare, förskollärare och lärare. Men även andra yrkesområden kräver kunskap om hur man leder grupper och aktiviteter med människan i centrum. Genom dina individuella val, kan du bredda din behörighet till olika utbild­ningar efter gymnasiet. Det innebär att du får en yrkesutbildning men även kan läsa vidare på högskola och universitet. Allt utifrån vilka kurser du väljer.

  Kontakt

  Sidan uppdaterad

   

  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2
  861 82 TIMRÅ


  Telefon: 060-16 32 66
  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook


  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2,

  861 82 TIMRÅ

  Växel: 060-16 32 66

  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook