Timrå gymnasium
Timrå gymnasium

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Dela sidan på facebook

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Gå till profilsidan för $userIdentityName
  300

  Fordons- och transportprogrammet

  Är du tekniskt intresserad och tycker om att arbeta praktiskt? Då kan arbetet som flygplatstekniker vara något för dig! I samarbete med Sundsvall Timrå Airport erbjuder vi en riksrekryterande utbildning där du får lära dig allt som krävs för att en flygplats ska fungera, men det är även en möjlighet för dig som funderar på att bli yrkeschaufför. Utbildningen ger dig en bred kompetens som gör dig anställningsbar över hela världen.

  Arbetssätt

  På fordons- och transportprogrammet kom­mer du att få läsa en hel del teori som varvas med praktiska genomgångar för att göra dina studier så realistiska som möjligt. Många ut­bildningsdelar sker tillsammans med personal på flygplatsen eller tillsammans med andra transportföretag. Du kommer att få lära dig att köra och underhålla de olika maskiner som används för att få flygplatsen att fungera.

  Inriktning: flygplatstekniker

  En flygplatstekniker ansvarar för att passage­raren får en säker flygtur. Det omväxlande ar­betet på flygplatsen består av uppgifter som att kontrollera säkerhet, lastning och lossning av flygplan, samt vinterfälthållning av bana och plattor. Kunskaper som flygplatsbrandman är också en viktig del av arbetet.

  Under utbildningen lär du dig också om trans­porter av gods, transportsystem och logistik. Under kurserna erbjuds du möjlighet att ta B-körkort och C-körkort, yrkeskompetens­bevis (YKB) och får dessutom utbildning i hjullastare och truck.

  Efter skolan

  Fordons- och transportprogrammet ger dig stora möjligheter till arbete direkt efter skolan. Det är många flygplatser som rekryterar elever direkt från utbildningen. Du har även stora möjligheter att arbeta som yrkeschaufför eller läsa vidare på yrkeshögskolan.

  Sidan uppdaterad

   

  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2
  861 82 TIMRÅ


  Telefon: 060-16 32 66
  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook


  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2,

  861 82 TIMRÅ

  Växel: 060-16 32 66

  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook