Timrå gymnasium
Timrå gymnasium

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Dela sidan på facebook

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Gå till profilsidan för $userIdentityName
  300

  Lådbilsrace i klimatförändringarnas och Yodas fotspår

  TE-programmets årliga lådbildrace ägde rum 6 september 2021. Lådabilsracet är ett veckolångt projekt där teknikprogrammets tre årskurser konstruerar en lådbil var, som sedan visas upp under ett lådbildrace inför publik på skolgården. Veckan är också en sorts crash course i design, snickeri, konstruktion och samarbete.

  Ramen för 2021 års tävling var rymdfärd och att utvinna energi ur unika rymdmineraler (Malmberg och Selénium som en referens till lärarnas namn) genom att förutom farkosten uppfinna ett ”plockverktyg” för mineralerna. Den fossila energin är mycket problematisk, menade programmets lärare Anders Malmberg, Anders Sellén och Niklas Boman i instruktionen, och kanske finns lösningen en månfärd bort. Astronautdräkter för förare och påskjutare skulle matcha helheten. På en mellanstation ”månlandningen” skulle expeditionen visa sina färdigheter i en moonwalk.

  Tidsåtgång, smidighet på banan (ingen koner fick nuddas), antalet insamlade mineralklumpar, helhetsintryck i innovation, design i bil och besättning samt snyggast moonwalk kammade hem förstapriset. Hjälmkrav, skyddshandskar, testade bromsar och styrsystem gjorde att de tävlande klarade sig från att välta eller skrapa sig; erfarenheter från mindre incidenter tidigare år. TE20 drog det längsta strået - Kalle och Wilma rattade och moonwalkade graciöst - TE21 fick silverplatsen, men har två år på sig för revansch. TE19 nådde inte ända fram i år. Både skoltid och fritid har ägnats och att lösa problem; skaffa material, måla, snickra och sy. En start på skolåret som ger energi lång tid framöver. Eller för att citera uppdragsbeskrivningen: May The Force Be With You!

  Lådbilsrace på Timrå gymnasium 2021
  Lådbilsrace på Timrå gymnasium 2021
  Lådbilsrace på Timrå gymnasium 2021

  Kontakt

  Dubbelklicka i den röda rutan nedan för att välja vilka kontaktkort som ska visas.

  Länkar

  Sidan uppdaterad

   

  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2
  861 82 TIMRÅ


  Telefon: 060-16 32 66
  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook


  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2,

  861 82 TIMRÅ

  Växel: 060-16 32 66

  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook