Kommentera sidan
Tipsa och dela
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
Gå till profilsidan för $userIdentityNameEleverna i år två och tre, sex ungdomar på Timrå gymnasium fick möjlighet att driva personalrestaurangen på Ortviken under tre dagar när ordniarie personal var på vift. Läraren Fredrik Zachrisson fick frågan av kökschefen Jimmy Lundin och eleverna var inte sena att haka på.
Trots tidiga morgnar så tyckte eleverna att det var kul att driva en riktig restaurang med betalande gäster, och få samma lön som övriga anställda. De delegerade vant uppgifterna med salladsbord, matlagning, uppläggning, kassa, disk, etc.
Pengarna från lönen kommer väl till pass under avslutningsresan med elever i avgångsklassen till San Sebastián i maj, en tradition som nu återupptas efter pandemin. Under fyra dagar besöker eleverna vingårdar, ciderhus och restauranger av hög klass för att äta pintxos. Våren 2024 år det tvåornas tur att resa till Spanien.
En win-win-situation för Timrå gymnasium och restaurangen som drivs av Estreet, med andra ord. Lokaltidningen och lokalradion besökte eleverna på restaurangen [externa länkar till ST och SR Västernorrland].
Kontakt
Dubbelklicka i den röda rutan nedan för att välja vilka kontaktkort som ska visas.
Länkar
Lägg till relevanta länkar här
Sidan uppdaterad
Kommentarer