Timrå gymnasium
Timrå gymnasium

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Dela sidan på facebook

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Gå till profilsidan för $userIdentityName
  300

  NCM:s nationella (och internationella!) mattetävling. TIGY-deltagare prisades

  Nationellt centrum för matematikutbildning samordnar svensk deltagande i Mathematical Kangaroo Competition, en tävling som har växt till 60 länders deltagande sedan starten i Frankrike 1994.

  Tanken är att visa att ämnet är roligt och stimulerande, att tävlingens problem ska utgöra underlag för många framtida lektioner, och att tävlingen ska vara en morot för mattebegåvade elever; de får en chans att visa vad de kan och uppmärksammas för det, enligt NCM. Emöd Kovács, mattelärare på Timrå gymnasium, har under flera år varit drivande i att de elever som vill ska få tävla.

  Tredje torsdagen i mars skrevs provet. TIGY-elever hade deltagare i klasserna Cadet [Matematik 1], Junior [Matematik 2 - 3] och Student [Matematik 4 - 5]. Tävlingen har nivåer för så unga deltagare som förskoleklass och Student är det högsta nivån.

  Under skärtorsdagen så delades resultatet ut under en prisceremoni. "Det var rätt svårt i år", medgav deltagarna. Vinnarna fick sina resultat plus facit, diplom, choklad och ett presentkort. Felix Johansson i EK22 fick högst resultat i klassen Cadet. Jesper Samuelsson NA21 lyckades bäst i klassen Junior, följt av Adam Holmberg i EK20. Oskar Hellgren toppade resultatet i klassen Student; andrapriset till klasskompisen i NA20 Philip Blomberg. Nästa år måste tjejerna ta revansch, uppmanade killarna. Kovács kommer att rapportera resultatet till NCM för att se hur skolans elever står sig i en nationell jämförelse.

  Grattis till goda resultat i tävlingen!

  Puffbild liten 290x160
  Puffbild mellan 290x250
  Puffbild stor 600x250

  Kontakt

  Dubbelklicka i den röda rutan nedan för att välja vilka kontaktkort som ska visas.

  Länkar

  Lägg till relevanta länkar här

  Sidan uppdaterad

   

  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2
  861 82 TIMRÅ


  Telefon: 060-16 32 66
  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook


  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2,

  861 82 TIMRÅ

  Växel: 060-16 32 66

  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook