Timrå gymnasium
Timrå gymnasium

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Dela sidan på facebook

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Gå till profilsidan för $userIdentityName
  300

  Studentfirande och stipendier 2022

  Timrå gymnasiums studentfirande inföll sent i år. Men firade – det gjorde man med råge! Efter ett klassuppdelat avslutningsfirande under pandemin och en studietid som delvis klarats av på distans för årets studenter var stämningen på kokpunkten när alla fick samlas. Beståndsdelarna var traditionella: lärares och rektors tal – och även en avslutningselevs tal – stipendieutdelning samt studentsång vid ballongbeströdda väggar och fint dukade bord med blommor, tårta och kaffe.

  Ett särskilt minnesvärt tal höll svensk- och engelsklärare Viktor Forsberg, som skickade iväg sin första studentkull som mentor. Han framhöll att ”hans” samhällsklass hade hjälpt honom att bli trygg i lärarrollen som alldeles nybakad lärare, är inetsade i hans minne för alltid; men att klassen även har utmärkt sig som mästare på dåliga ursäkter för försenade inlämningar. Casper Ull (SA19) höll tal, med uppmaningen att förvalta sitt liv väl, ta vara på chanser till studier, utlandsvistelser etc.: en gammal person ångrar oftare saker man inte vågat eller sagt nej till än det man faktiskt gjorde, siade Casper. Musik säger mer än tusen ord, resonerade Micke Enerud, lärare på el-programmet, när han spelade gitarr och sjöng en progglåt: ”Just idag är jag stark”. Rektor Susanne Wåger höll ett fint tal om att vara sann mot sig själv, vikten av självrespekt helt enkelt, att värdera vänskap genom livet och att betyg bara är en måttstock på kunskap även om året studenter påfallande många hade alldeles fantastiska betyg!

  Årets stipendiater


  Teknikcolleges stipendium, ett företagssponsrat stipedium för bästa gymnasiearbete på TE-programmet; bland andra Permobil, Fromells och Timrå rostfria bidrar till stipendiet, förmedlades av TE-lärare Anders Sellén. Erik Lindblad fick stipendiet för en idé som har burit hela vägen från skiss till prototyp.

  Idrottsskölden från Sveriges centralförening för idrottens främjande är ett pris med anor som många framgångsrika svenska idrottare har fått i början av sin karriär. En manlig och en kvinnlig idrottare på skolan får silverplaketten och ett presentkort. Fotbollstalangen Olivia Sundström (NA19) och hockeybacken Noel Edfeldt (EK19) fick årets utmärkelse.

  Bästa resultat på ett yrkesförberedande program uppnådde Elin Byström i HA19 och bästa resultat på ett studieförberedande program glänste Emma Åkerlund i SA19 med.

  Bästa utveckling över tid går till en elev som inledde sina gymnasiestudier i ett utmanande läge. Kian Smith i EE19 har inte haft en trådrak eller knivskarp väg genom gymnasiet, bland annat har han bytt program, men han har lyckats ”komma tillbaka” med en makalös glöd och tar studenten med ett löfte om anställning, löd delar av motiveringen.

  Vinnare av Guldkotten

  SA19 gick segrande ur tisdagens Guldkottetävling och tågade därmed först till studentutspringet i Grytan. På andraplats: NA19/TE19, 3:a HA19, 4:a FT19 och sist men inte minst i ledet: EK19. Upprymda studenter syntes och hördes i skenet av bengaliska eldar. Hjärtliga gratulationer till studenten!

  Puffbild liten 290x160
  Puffbild mellan 290x250
  Puffbild stor 600x250

  Kontakt

  Dubbelklicka i den röda rutan nedan för att välja vilka kontaktkort som ska visas.

  Länkar

  Lägg till relevanta länkar här

  Sidan uppdaterad

   

  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2
  861 82 TIMRÅ


  Telefon: 060-16 32 66
  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook


  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2,

  861 82 TIMRÅ

  Växel: 060-16 32 66

  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook