Timrå gymnasium
Timrå gymnasium

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Dela sidan på facebook

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Gå till profilsidan för $userIdentityName
  300

  Fordons- och transportprogrammet

  Är du tekniskt intresserad och tycker om att arbeta praktiskt? Då kan fordons- och transportprogrammet med inriktning flygplatstekniker eller transport vara något för dig!

  Arbetssätt

  På fordons- och transportprogrammet får duvarva teori med praktiska genomgångar för att göra dina studier så realistiska som möjligt. Många utbildningsdelar sker tillsammans med personal på flygplatsen eller tillsammans med transportföretag.

  Inriktning: flygplatstekniker

  I samarbete med Sundsvall Timrå Airport erbjuder vi en riksrekryterande utbildning där du får lära dig allt som krävs för att en flygplats ska fungera, men det är även en möjlighet för dig som funderar på att bli yrkeschaufför. Utbildningen ger dig en bred kompetens som gör dig anställningsbar över hela världen

  En flygplatstekniker ansvarar för att passa­geraren får en säker flygtur. Det omväxlande arbetet på flygplatsen består av uppgifter som att kontrollera säkerhet, lastning och lossning av flygplan, samt vinterfälthållning av bana och plattor. Kunskaper som flygplatsbrandman är också en viktig del av arbetet.

  Under utbildningen erbjuds du möjlighet att ta B-körkort och C-körkort, yrkeskompetensbevis (YKB) och får dessutom utbildning i hjullastare och truck.

  Inriktning: transport (ny!)

  Du lär dig grunderna i att arbeta med fordon för yrkesmässiga transporter, om transport­system, logistik samt lastning och lossning av fordon och säkerhet på väg. Du kommer att få köra, genomföra service och underhåll på olika typer av fordon. Många utbildningsdelar kommer att ske tillsammans med olika trans­portföretag. Du kommer även att under utbild­ningstiden genomföra arbetsplatsförlagt lärande (APL) på minst 15 veckor.

  Under utbildningen erbjuds du möjlighet att ta B-körkort och CE- körkort, yrkeskompetens­bevis (YKB) och får dessutom utbildning för hjullastare och truck.

  Efter skolan

  Fordons- och transportprogrammet ger dig stora möjligheter till arbete direkt efter skolan. Du har även möjlighet att läsa vidare på yrkes­högskolan efter utbildningen.

  Sidan uppdaterad

   

  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2
  861 82 TIMRÅ


  Telefon: 060-16 32 66
  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook


  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2,

  861 82 TIMRÅ

  Växel: 060-16 32 66

  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook