Timrå gymnasium
Timrå gymnasium

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Dela sidan på facebook

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Gå till profilsidan för $userIdentityName
  300

  Teknikprogrammet

  "

  Teknikprogrammet är för dig som gillar teknik, konstruktion och design. Du är antingen teknisk, kreativ eller allt-i-ett. Hos oss får du en bred utbildning med kunskaper om problemlösning, kreativitet och produktutveckling. Du får arbeta i team med skarpa uppdrag i nära samverkan med företag, mitt i den tekniska och digitala världen.

  Arbetssätt

  På teknikprogrammet samverkar vi med före­tag för att komma i kontakt med den senaste tekniska utrustningen, och få möta deras arbete med teknik och produktutveckling. Allt för att just du ska få en chans att lära dig mer om ar­betslivet och den teknik som finns i företagen. Vi arbetar med riktiga case och det innebär att vi får arbeta med verkliga och utmanande upp­drag åt olika företag. Allt för att du skall få en praktisk användning av dina teoretiska kunska­per, under utbildningen.

  Inriktning: design och produktutveckling

  Design och produktutveckling är inriktningen där du skapar nya produkter eller förbättrar de som redan finns. Som ingenjör eller industri­designer arbetar du med funktion och design, konstruktion, analys och problemlösning. Du jobbar aktivt och kreativt med skissteknik och formstudier där vi gör modeller eller prototy­per. Vi ger dig möjligheten att skriva ut dina produkter på en 3D-skrivare. För att sedan presentera produkten lär du dig att designa broschyrer, fotografera, filma och arbeta med digitala medier.

  Inriktning: teknikvetenskap

  Teknikvetenskap är inriktningen som erbjuder dig teoretiska, tekniska utmaningar. Du får läsa avancerade teknikkurser som förbereder dig väldigt bra inför framtida studier på uni­versitetsnivå.

  Efter skolan

  Teknikprogrammet är ett högskoleförbere­dande program. Programmet leder dessutom till direkt behörighet till högskolans civilin­genjörs- och högskoleingenjörsutbildningar genom att inom det individuella valet läsa kurserna:

  • Fysik 2, 100p
  • Matematik 4, 100p

  För behörighet till utbildningen arkitekt, krävs istället kursen:

  • Naturkunskap 1b, 100p

  Inriktningen ger förutom dessa, behörighet till de allra flesta övriga högskole-utbildningar.

  Kontakt

  Länkar

  Sidan uppdaterad

   

  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2
  861 82 TIMRÅ


  Telefon: 060-16 32 66
  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook


  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2,

  861 82 TIMRÅ

  Växel: 060-16 32 66

  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook