Timrå gymnasium
Timrå gymnasium

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Dela sidan på facebook

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Gå till profilsidan för $userIdentityName
  300

  Naturvetenskapsprogrammet

  "

  Naturvetenskapsprogrammet är en bred utbildning med många framtids­möjligheter. Du lär dig analysera och konkretisera via laborationer och experiment. Du formar slutsatser samt redovisar dem både teoretiskt och praktiskt. Du får också kunskaper inom miljö, energi och hållbart samhällsbyggande.

  Arbetssätt

  Vårt team arbetar för att på bästa sätt förbe­reda dig för fortsatta studier på högskola och universitet i Sverige och världen.

  Vi har ett varierat arbetssätt med ämnesöver­gripande temaarbete, spännande laborationer och intressanta undersökningar i olika miljöer där de naturvetenskapliga ämnena står i fokus.

  Tillsammans med företag och organisationer omsätter vi idéer till handling. Programmet får riktiga uppdrag från dessa företag och organisationer, vilket ger dig möjlighetern att prova dina kunskaper gentemot verksamheter utanför skolan. Din kunskap och ditt naturve­tenskapliga intresse blir redan i gymnasiet en resurs för regionen.

  Det gör att du under utbildningen skapar kontakter som behöver hög kompetens på sin framtida arbetskraft.

  Du har även möjlighet till programanknuten praktik under utbildningen. Praktik-platsen väljer du utifrån dina drömmar.

  Inriktning: naturvetenskap

  Naturvetenskap är inriktningen som ger för­djupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. Under de naturvetenskapliga specialiseringskurserna har du möjlighet att fördjupa dig inom ditt specialområde.

  Vidare studier

  Naturvetenskapsprogrammet är ett högsko­leförberedande program. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier inom naturve­tenskap, matematik och teknik. Programmet förbereder också för fortsatta studier inom andra vetenskapliga områden.

  Kontakt

  Sidan uppdaterad

   

  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2
  861 82 TIMRÅ


  Telefon: 060-16 32 66
  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook


  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2,

  861 82 TIMRÅ

  Växel: 060-16 32 66

  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook