Timrå gymnasium
Timrå gymnasium

Meny

Kommentera sidan

Tipsa och dela

Dela sidan på facebook

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Gå till profilsidan för $userIdentityName
  300

  Restaurang- och livsmedelsprogrammet

  På restaurang- och livsmedelsprogrammet går du direkt mot yrken inom
  restaurangbranschen. Vi utbildar framtidens kockar och serverings- och
  barpersonal med inriktning mot restaurang. Hos oss får du en praktisk och
  bred utbildning med intressant innehåll.

  Arbetssätt

  Undervisningen sker i den vanliga lektions-salen, i vår egen restaurang och på restauranger i närområdet. För att skapa en helhet för dig som elev varvar vi vanlig undervisning med APL (arbetsplatsförlagt lärande) och kreativa evenemang. Till exempel lagar vi maten och serverar den på olika arrangemang åt både privata och offentliga arrangörer.

  Varje år erbjuder vi dessutom en utlandsför­lagd praktikperiod i en av världens mest be­römda matlagningsregioner, Baskien i Spanien. Här får du chansen att jobba med välutbildade kockar och lära dig om matkulturen i både Spanien och hela världen.

  Inriktning: kök och servering

  Som kock arbetar du med att förbereda, tillaga och servera olika typer av mat. Yrket spänner över ett vitt fält av olika arbetsmiljöer, från enkla snabbmatsställen till restauranger som serverar både dagens lunch och à la cartemat.

  Som servitör/servitris arbetar du med att ta hand om gäster och serva dem i olika situatio­ner. Kurserna i servering lär dig mer om kund­bemötande och hantverket i matsalen. Här får du även läsa barteknik och får kunskaper i alkoholhantering inom restaurangbranschen.

  Efter skolan

  Är du utbildad kock eller servitris har du stora möjligheter till ett arbete inom restau­rangbranschen. De senaste åren så har alla avgångselever som vill ha ett arbete inom branschen, börjat arbeta direkt efter studen­ten. Om du vill har du även möjlighet att läsa vidare inom yrkeshögskolan, och har du läst in behörighetsgivande kurser inom det individuella valet så har du även möjlighet att läsa vidare på högskolan.

  Sidan uppdaterad

   

  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2
  861 82 TIMRÅ


  Telefon: 060-16 32 66
  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook


  Kontakta oss

  Timrå gymnasium
  Gymnasievägen 2,

  861 82 TIMRÅ

  Växel: 060-16 32 66

  E-post: gymnasiet@timra.se

  Följ oss

  Facebook