Kommentera sidan
Tipsa och dela
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
Gå till profilsidan för $userIdentityNamePå restaurang- och livsmedelsprogrammet går du direkt mot yrken inom
restaurangbranschen. Vi utbildar framtidens kockar och serverings- och
barpersonal med inriktning mot restaurang. Hos oss får du en praktisk och
bred utbildning med intressant innehåll.
Undervisningen sker i den vanliga lektions-salen, i vår egen restaurang och på restauranger i närområdet. För att skapa en helhet för dig som elev varvar vi vanlig undervisning med APL (arbetsplatsförlagt lärande) och kreativa evenemang. Till exempel lagar vi maten och serverar den på olika arrangemang åt både privata och offentliga arrangörer.
Varje år erbjuder vi dessutom en utlandsförlagd praktikperiod i en av världens mest berömda matlagningsregioner, Baskien i Spanien. Här får du chansen att jobba med välutbildade kockar och lära dig om matkulturen i både Spanien och hela världen.
Som kock arbetar du med att förbereda, tillaga och servera olika typer av mat. Yrket spänner över ett vitt fält av olika arbetsmiljöer, från enkla snabbmatsställen till restauranger som serverar både dagens lunch och à la cartemat.
Som servitör/servitris arbetar du med att ta hand om gäster och serva dem i olika situationer. Kurserna i servering lär dig mer om kundbemötande och hantverket i matsalen. Här får du även läsa barteknik och får kunskaper i alkoholhantering inom restaurangbranschen.
Är du utbildad kock eller servitris har du stora möjligheter till ett arbete inom restaurangbranschen. De senaste åren så har alla avgångselever som vill ha ett arbete inom branschen, börjat arbeta direkt efter studenten. Om du vill har du även möjlighet att läsa vidare inom yrkeshögskolan, och har du läst in behörighetsgivande kurser inom det individuella valet så har du även möjlighet att läsa vidare på högskolan.
Kontakt
Länkar
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, poängplan » (pdf, 774 kB)
Sidan uppdaterad
Kommentarer